Lapok

Tuba Honlap Tipp

Honlapkészítés tippek, trükkök tanácsok...

Reklám

Linkblog

Kamu vírusírtók

2009.03.25. 13:04 tuby smith

 A BBC beszámolója szerint igen jövedelmező dolog kamu vírusirtót készíteni. 

a kamu antivírus szoftver készítői leginkább webkeresőkön keresztül keresik a potenciális áldozataikat: különböző népszerű, vagy félregépelt keresőszavak megvásárlásával és keresőoptimalizálási trükkökkel olyan webhelyekre irányítják a netezőket, ahol olyan hamis hibaüzeneteket jelenítenek meg, melyeken arra hívják fel a látogató figyelmét, hogy számítógépe vírusokkal és kémprogramokkal fertőzött.

Ezt követően olyan kamu védelmi szoftverek megvásárlására buzdítják őket, amelyek valójában semmire nem alkalmasak. Ráadásul egy ilyen szoftverért nagyjából ugyanannyi pénzt - tipikusan tízezer forintnak megfelelő összeget - kérnek el, amennyibe egy valódi védelmi alkalmazás is kerül. Más esetekben a szoftvert ingyenesen kínálják letöltésre, abba viszont valamilyen kártevőt rejtenek. A "scareware" néven emlegetett módszerrel az online bűnözők akár napi tízezer dolláros, azaz több mint kétmillió forintnyi bevételre is szert tehetnek.

Én is tapasztaltam olyat, hogy a fertőzött gép rendszeresen feldobott egy Enternet Explorer ablakot, ami a megszólalásig hasonlított a Sajátgép megjelenésére. De piros "trojan infection" "Virus found" stb feliratokkal a meghajtóknál. És persze a "Setup remover tool" szöveg. Az internet pedig katasztrófálisan lelassult, és nem is ment minden.

Legyen megbízható vírusírtó a gépünkön!

Nekem a:

hármas (megtámogatva egy Kerio tűzfallal) jött be eddig a legjobban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuba-honlap.blog.hu/api/trackback/id/tr121024617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása